Стаття

МОНТАЖ ПОЛІМЕРНИХ КОЛОДЯЗІВ VULKAN

МОНТАЖ ПОЛІМЕРНИХ КОЛОДЯЗІВ VULKAN

Купити полімерні – композитні колодязі Вулкан та проводити монтажні роботи можна за будь-якої пори року. Проте все ж бажано робити це влітку чи теплої пори, адже логічно, копати мерзлу землю взимку доволі складно. Конструкція каналізації з полімерних колодязів VULKAN складається досить просто – головне, щоб герметик допускав роботи за наявної температури.

Етапи монтажу

Монтаж полімерних колодязів проходить у п’ять етапів:

  • розвантаження деталей конструкції на об’єкті;
  • риття ями відповідного розміру, глибини;
  • складання всіх деталей в одну конструкцію;
  • підключення каналізації;
  • часткове засипання землею.

Роботи з монтажу досить прості, не потребують залучення висококваліфікованих робітників. Важливо дотримуватися порад виробника, розрахувати необхідну кількість кілець та правильні розміри ями.

Процес монтажу

Вага однієї окремої деталі конструкції не перевищує 45 кілограмів. Тому для розвантажувальних робіт достатньо буде двох-трьох людей. Проте не дивлячись на високу міцність виробу, слід дотримуватися правил транспортування деталей полімерного колодязя. Адже полімер чутливий до механічних пошкоджень. Під час транспортування чи зберігання на дно покладіть дерев’яний піддон, самі кільця також перекладіть дерев’яними дошками.

Глибина виритої ями залежить від бажаної глибини колодязя та кількості деталей. Стандартна ширина – 120-130 сантиметрів, адже діаметр кілець – 110 см., зайві 10 сантиметрів потрібні, щоб було легко спустити деталі конструкції в яму.

Перш ніж у вириту шахту опустити основу, насипте піску, утрамбуйте його. Товщина такого шару має становити 15-20 сантиметрів. На цю піщану «подушку» опускається дно конструкції. Після цього паз змащується бітумною мастикою чи герметиком, після чого приєднується шип наступної деталі. Далі відбувається те ж саме. Пази змащуються герметиком або бітумною мастикою, після чого зверху вкладається наступна деталь. Таким чином складається вся конструкція. При цьому складати колодязь можна не лише відразу в ямі, а й перед спуском. Якщо ви монтуєте колодязь на поверхні, для переміщення готової конструкції в шахту знадобиться кран або лебідка.

Поєднання полімеру та кварцу легко піддається обробці, тому за потреби зробити отвір у полімерному кільці знадобиться дриль із коронкою для бетону чи кераміки. Перевага такого матеріалу ще й в тому, що його краї після обробки не потрібно додатково шліфувати. Для більшої герметизації покладіть в отвір гумову манжету.

Після завершення монтажних робіт під’єднайте каналізаційні труби, перевірте герметичність стиків. Для цього варто пустити по трубах воду й уважно стежити за наявністю щілин. Якщо нічого не протікає, можна засипати проміжок між шахтою та конструкцією землею, завершувати монтаж каналізації.